Ciasto marchwiowe

Przygotowanie  5-10 min

Pieczenie             20-25 min

Skladniki:

125g maki

1 lyzcz proszku do pieczenia

szczypta soli

1 lyzcz mielonego cynamonu

125g brazowego cukru

2 jaja

100ml oleju slonecznikowego

125g marchewek, obranych i startych na malych oczkach

25g wiorkow kokosowych

25g posiekanych orzechow wloskich

Wierzch:

4 lyzki masla

50g pelnotlustego sera philadelphia

225g cukru pudru, przesianego

1 lyzcz soku z cytryny

1 Keksownice wylozyc papierem i nagrzac piekarnik do 180°C.

2 Przesiac make, sol i cynamon do duzej miski i wmieszac cukier. Dodac jaja i olej i dobrze zamieszac.

3 Dodac marchew, kokos oraz orzechy. Zamieszac.

4 Mase przeniesc do formy i piec 20-25min.

5 W miedzyczasie w osobnej misce ucierac maslo, ser, cukier puder i sok z cytryny do uzyskania puszystej, kremowej mikstury.

6 Rozprowadzic cukrowa mase na schlodzonym ciescie. Udekorowac polowkami orzechow.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s