Apple muffins with pink buttercream

I love muffins for their simplicityand the fact that it takes only half an hour to make them. Therefore they are fantastic  dessert to make, especialy when you are surprised by unexpected guests. Plus they require only basic ingredients so they cost you next to nothing. You can mix them with almost everything so there are no chances you will get bored of them. There are hundreds of ways to decorate them and they just can’t go wrong.

Kocham muffinki za ich prostote i fakt, ze wystarczy pol godziny na ich przygotowanie, co czyni z nich fantastyczny deser, zwlaszcza gdy zaskocza nas niespodziewani goscie. Poza tym wymagaja jedynie podstawowych skladnikow wiec praktycznie nic nie kosztuja i mozna je zmieszac niemal ze wszystkim. Istnieje tysiace sposobow ich dekoracji, wiec nigdy sie nie nudza i co najlepsze, po prostu nie moga sie nie udac.

And so when I am stuck at home and get that irresistible craving for something sweet, muffins are the way to go. So today was the muffins day. Since I was out of chocolate chips and nuts and only fruit I had were apples, I decided to tip my muffins with that something special and made my first ever buttercream. Not that it is some achievement but it certainly made my day since my stupid! sewing machine decided to go rebelious on me and to my annoyance did not let me fix Misi’s trousers.

 Kiedy wiec jakies chorobsko  wiezi mnie w domu a napadnie mnie nieopanowana pokusa na cos slodkiego, to czas na muffiny. I dzis jest wlasnie muffinkowym dniem. A skoro w szafkach ani sladu czekoladowych kuleczek, bakalii czy orzechow, postanowilam dodac moim muffinkom tego czegos za pomoca pierwszego w moim zyciu  “buttercream” (nie mam zielonego pojecia jak to sie po polsku nazywa- google tez nie 😀 ) . Nie zeby zrobienie buttercreamu bylo jakimkolwiek osiagnieciem ale piekny rozowy krem z pewnoscia uratowal moj dzien, gdy moja glupia! maszyna do szycia postanowila sie zbuntowac i nie pozwolila mi zaszyc spodni Misiego.

For my perfectly pink buttercream I used:               Buttercream

70g butter                                                           70g masla (w temp pokojowej)

½ glass of sugar                                                ½ szklanki cukru

1 tbsp milk                                                          1 lyzka mleka

½tsp vanilla extract                                     ½ lyzeczki aromatu waniliowego

few drops of red food colouring              kilka kropelek czerwonego barwnika  spozywczego

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s